Joan: Ik was net verhuisd en zag een vrijwilligersvacature bij GoudGoed. Ik was altijd al gek op kringloopwinkels, dus dat was voor mij een prima manier om lekker buitenshuis bezig te zijn en nieuwe mensen te leren kennen. Inmiddels werk ik hier vanuit een participatiebaan en volg ik daarnaast een thuisstudie.

In de winkel ben ik een soort vliegende keep, zo houd ik me bezig met het uitzoeken van het speelgoed, de sieraden en de kerstspullen. Bij het speelgoed kijk ik wat stuk is en of puzzels compleet zijn. Het sieradenkastje verzorg ik ook, en ik stijl de paspoppen verder af.

Ik ben al sinds maart bezig met de kerstspullen, want aan het begin van de coronacrisis zijn veel mensen gaan opruimen. In de winkel verzorg ik nu de presentatie van de spullen, ik versier de bomen en richt de tafels in.

Je leert hier samen te werken en met mensen om te gaan. Ik ben een stuk weerbaarder geworden. Het fijne aan het werk is dat je collega’s hebt, er is altijd wel een luisterend oor. En je leert oog te hebben om kwaliteit te herkennen.