GoudGoed Damsterdiep

Damsterdiep 269
9713 EE Groningen

Telefoon: 050 503 90 80

vind ons op marktplaats

GoudGoed Damsterdiep 

Damsterdiep 269
9713 EE Groningen

 

Tel: 050 503 90 80

vind ons op marktplaats

Openingstijden winkel:

Maandag t/m zaterdag
10.00 tot 17.00 uur

Inbreng van spullen:

Maandag t/m zaterdag
10.00 tot 16.00 uur

Winkel

Onze kringloopwinkel aan het Damsterdiep in Groningen is de ideale plek om te ontdekken hoe mooi en goed tweedehands spullen nog kunnen zijn. De winkel is ruim opgezet en de spullen zijn overzichtelijk en per categorie verdeeld door de winkel.

Bij binnenkomst zie je eerst onze uitgebreide kledingcollectie, niet alleen gesorteerd op dames- heren- en kinderkleding, maar ook op kleur. En natuurlijk zijn er in de winkel pashokjes aanwezig.

Verder hebben we een uitgebreide boekencollectie met een gezellige leeshoek. In de winkel hebben we meerdere aparte hoekjes ingericht, bijvoorbeeld een hoekje met speelgoed voor de kinderen en een hoek ingericht met spullen uit ons Atelier. Hier vind je handgemaakte spullen die gemaakt zijn van ingebrachte materialen, zoals spijkerbroeken, leren jassen en oude dekens. Zo krijgen deze spullen op een hele nieuwe manier weer een tweede kans.

Tussen de ingebrachte kleding vinden we tijdens het sorteren af en toe de mooiste vintage kleding en accessoires. Deze hebben we daarom voor jou verzameld in onze vintagehoek.

Wij zijn een PostNL pakketpunt, dit betekend dat je bij GoudGoed Damsterdiep pakketjes kunt ophalen en versturen.

Voor de winkel en het pakketpunt gelden dezelfde openingstijden.

 

Spullen over?

Inbreng

Als je spullen over hebt, kunt je die tijdens de openingstijden bij ons inbrengen.

Laten ophalen

Het is ook mogelijk om de spullen gratis door ons te laten ophalen. Bel gerust om een ophaalafspraak in te plannen.

Leegruimen woning

Wij kunnen ook helpen wanneer een woning leeggeruimd moet worden. De spullen die je kwijt wilt, nemen we dan mee. Wij laten de woning veegschoon achter.

Haal en brengservice

Wil je spullen kwijt? Het is mogelijk om spullen gratis door ons op te laten halen. We vragen je wel om de spullen buiten klaar te zetten. Houd hierbij rekening met het weer, want natgeregende spullen kunnen we helaas niet meer gebruiken en nemen we niet mee.

Vragen of een afhaalafspraak maken? Bel: 050 503 90 80

Grote spullen gekocht, maar zit je met vervoer?
GoudGoed biedt een brengservice aan: voor €15 (ongeacht de hoeveelheid) vervoert GoudGoed je gekochte spullen naar de gewenste locatie in en rondom de stad Groningen. Buiten de stad komt er €2 per km bij. De spullen worden op de begane grond bij het gewenste adres geleverd.

Computers

GoudGoed Computers helpt mensen met een laag inkomen aan een computer of laptop. Voor schoolgaande kinderen zijn computers tegenwoordig onmisbaar en dankzij de participatiewet (Pwet) kunnen zij hun schoolopdrachten op de computer maken.

Hoe werkt het?
GoudGoed Computers ontvangt afgeschreven computers en laptops van overheidsinstanties en diverse andere bedrijven. Deze computers zijn vaak nog prima in orde. De afdeling computers controleert en voorziet ze van een nieuw besturingsprogramma (Windows 10) en een aantal andere softwareprogramma’s (Libre Office en een antivirusprogramma). In het kader van het armoedebeleid van de gemeente Groningen verstrekken wij, op vertoon van de brief van de Gemeente Groningen (op grond van de Participatiewet (Pwet), de computers aan de mensen met een laag inkomen. Daarnaast leveren wij ook computers en/of laptops aan de Stichting Elker en aan de Stichting Leergeld.

Wij controleren de computers (schoonmaken, onderdelen vervangen, software  installeren) met medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Op deze manier kunnen zij werkervaring opdoen of een stage voltooien.

Help je mee?

Wij hopen dat je ons wilt helpen door gebruikte en/of afgeschreven computers aan ons te doneren. 

Welke computers en onderdelen zijn geschikt?

Wij zoeken computers die minimaal voldoen aan de volgende specificaties:

 • Pentium i3 (vanaf) 2.0 GHz
 • Harde schijf 160 GB
 • RAM 2000 mb
 • CD ROM speler/DVD ROM speler
 • TFT monitor van 17” of 19” (geen CRT scherm)
 • Geluidskaart
 • Netwerkkaart
 • Toetsenbord
 • Muis
Wat maak je mogelijk?
 • Dat mensen met een laag inkomen mee kunnen blijven doen in onze digitale wereld en schoolgaande kinderen hun schoolopdrachten op de computer kunnen maken.
 • Mensen die (nog) geen werk hebben, kunnen werkervaring opdoen en arbeidsfit blijven.
 • Het milieu wordt minder belast en er vindt minder CO²-uitstoot plaats.

Atelier

Op het atelier worden producten gemaakt op basis van creativiteit, originaliteit, trends en inspiratie. Dit doen we van oude materialen die ooit een ander doel dienden. Van leren tassen uit een oude leren jas, tot een klok van een oude vinyl plaat, van krijtverf beschilderde kastjes, tot trendy schorten…
Bij ons kun je terecht voor een handgemaakt, uniek en duurzaam product. Tevens nemen wij ook opdrachten aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze facebook pagina of bel met 050-5266881.

Barbier Cengiz

Heren opgelet! Bij barbier Cengiz kun je je laten knippen en scheren tegen zeer lage prijzen. Alle modellen zijn mogelijk bij deze barbier met 16 jaar ervaring.
06 41 93 93 85

Koffie & koek

Tijdens het winkelen in onze kringloopwinkel kun je tussendoor ook komen genieten van een heerlijk bakje fairtrade koffie, met keuze uit verschillende (warme) koeken en tussendoortjes.