Goed gecheckt & duurzaam op weg…

N

reparaties

N

fietsonderdelen

N

tweedehands fietsen

Protonstraat 6
9743 AL Groningen

050 317 52 40

GoudGoeie Fietsen: opgeknapte fietsen uit Groningen

Nergens ter wereld fietsen er zoveel mensen als in Groningen! Maar liefst 60% van alle verkeersbewegingen gebeuren op de fiets. Daarom is Groningen dé stad voor fietsliefhebbers en is er veel vraag naar fietsen.

Helaas zijn er daardoor ook veel fietsen die niet meer gebruikt worden, wat je kunt zien aan de vele achtergelaten fietsen in de stad. Bij GoudGoeie Fietsen proberen we dit probleem op te lossen door oude fietsen uit Groningen weer op te knappen! Zo zorgen we ervoor dat er minder nieuwe (achtergelaten) fietsen bijkomen. We bieden mensen betaalbare tweedehands fietsen en we zijn een sociale onderneming en werkleerbedrijf waar we mensen leren hoe ze fietsen kunnen repareren.

Bij GoudGoeie Fietsen staan circulariteit en sociale mobiliteit hoog in het vaandel en geven we oude fietsen een tweede, duurzaam leven.

Wat is een GoudGoeie fiets?

Een GoudGoeie Fiets is een opgeknapte fiets die eerder voor overlast heeft gezorgd in de stad Groningen. Elke GoudGoeie Fiets wordt grondig gecontroleerd en eventuele versleten onderdelen worden vervangen. Op die manier kun jij veilig en milieubewust de weg op!

Herkenbaar op pad

Veel GoudGoeie Fietsen zijn gemakkelijk te herkennen! Ze hebben toffe groene accenten, zoals een groen zadel of groene handvatten. Groen staat symbool voor duurzaamheid en het maakt het ook nog eens eenvoudig om je fiets terug te vinden.

Sociale onderneming

Daarnaast maken we deel uit van WerkPro en is GoudGoeie Fietsen een sociale onderneming. We helpen mensen de weg op en leiden ze op tot fietstechnicus. Duurzaam en circulair: zo dragen we samen bij aan minder fietsafval in Groningen!  

Voordelen van een GoudGoeie Fiets

Het kopen van een GoudGoeie Fiets heeft vele voordelen, waarvan sommige hierboven al een beetje benoemd zijn. We hebben de voordelen voor jou hier op een rijtje gezet: 

N

Een goede en degelijke gecheckte tweedehands fiets

N

Gecheckt op diefstal

N

3 maanden garantie met uitzondering van lekke banden

N

Terugkoopgarantie tot wel 50% als je de fiets in nette staat weer inlevert

N

Een unieke, herkenbare fiets met groene elementen en GoudGoeie Fietsen branding

N

We zijn een sociale onderneming en helpen mensen op weg

N

Duurzaam en circulair, we zorgen samen voor minder fietsafval in Groningen!

Onze missie en visie

De missie van GoudGoeie Fietsen is om niemand aan de kant te laten staan. De fiets is bij uitstek een uitstekend middel on mensen in beweging te brengen. Door middel van fietsen willen we mensen op een duurzame manier in beweging brengen en houden. Dit doen we door fietsen op te knappen in onze werkplaats met mensen vanuit alle lagen van de bevolking.  

We zijn een sociale onderneming en we willen dat niemand aan de kant blijft staan, op het gebied van werk en op het gebied van fietsen. GoudGoeie Fietsen kent drie kernwaardes: 

Aandacht

voor mensen in het kader van begeleiding, aandacht voor de fiets zodat deze weer een ronde mee kan 

Duurzaam

minder nieuwe fietsen, (her)gebruik van materialen, opzet mobiele service 

Motiveren

mensen aanzetten tot een duurzame keuze, vaker de fiets pakken, nieuwkomers leren fietsen 

Waar kun je ons vinden?

Je vindt ons bij GoudGoed in Groningen aan de Protonstraat. Bij de GoudGoed kringloopwinkel vind je onder andere kleding gesorteerd op kleur en maat, meubels, boeken, keukengerei en kleingoed. Daarnaast is er een gezellige koffiecorner waar je tijdens het winkelen kunt genieten van een heerlijk bakje koffie en ook wat lekkers. Er is dus van alles te vinden op de Protonstraat!

We hebben een Facebook en Instagram pagina die je kunt volgen voor informatie over GoudGoeie Fietsen, foto’s, interviews, updates en fiets-weetjes.  

GoudGoeie Fietsen is een sociale onderneming en werkplek van WerkPro. Ben je benieuwd wat GoudGoeie Fietsen voor jou kan betekenen op het gebied van werk? Lees dan hier meer informatie of bel ons.  

Prijslijst 

Bij ons vind je unieke fietsen met verschillende prijzen. Een GoudGoeie Fiets kost meestal tussen de €80 en €250, afhankelijk van het model en wat er allemaal aan is vervangen. 

Voor reparaties rekenen we een eerlijk tarief van €60 per uur. Als we 10 minuten bezig zijn met een reparatie betaal je slechts €10 plus eventuele onderdelen. We houden je altijd op de hoogte van de geschatte tijd en totale kosten van de reparatie. Voor de reparatie van elektrische fietsen kun je bij onze collega’s van Refidé terecht.

We zijn goedkoper dan de meeste fietsenmakers en doen zelfs kleine reparaties waar andere fietsenmakers vaak geen tijd voor hebben! 

Onderdelen

Prijzen onderdelen
Binnenband € 7,00
Buitenband lekprotectie 5 € 25,00
Buitenband lekprotectie 2 € 19,00
Velglint € 1,50
Remkabel compleet € 7,50
Versnellingskabel compleet € 10,00
Spatbord voor € 11,00
Spatbord  achter € 12,50
Spatbord stang € 6,00
Pedalen (2 stuks) € 10,00
Ketting € 10,00
Ringslot AXA € 30,00
Ringslot Starry € 12,00
Voorlamp (batterij) € 7,00
Achterlamp (batterij) € 7,00
Batterij (AA) € 1,00
Batterij (AAA) € 1,00
Kettingscherm dicht € 35,00
Kettingscherm voorzet € 17,50
Versteller Nexus 3 € 20,00
Versteller Nexus 7 € 20,00
Zadel € 17,00
Standaard € 15,00
Remblokken (2 stuks) € 6,00
Fietsbel € 4,50
Kettingslot € 20,00
Buitenkabel per meter € 2,00
Binnenkabel € 3,00
Tarieven reparaties 
10 minuten € 10,00
15 minuten € 15,00
30 minuten € 30,00
45 minuten € 45,00
60 minuten € 60,00
Onderhoudsbeurt € 45,00
Band vervangen € 15,00
Ketting vervangen € 12,50

 

Bij GoudGoeie Fietsen helpen onze fietsenmakers ook met alle andere soorten reparaties. We overleggen altijd met jou wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn.

GoudGoeie Fietsen

Protonstraat 6
9743 AL Groningen
050 317 52 40

Openingstijden (5 tot 20 juni)

Maandag t/m dinsdag
9:00 tot 17:00 uur

Woensdag t/m donderdag
10:00 tot 16:00 uur

Vrijdag
9:00 tot 14:00 uur

onderdeel van

Logo WerkPro