vintage kleding

Op 2 oktober is de Nationale Kringloopdag terug van weggeweest. De dag waarop heel Nederland kan ervaren hoe leuk de kringloop is en extra kringloopgeluk vindt in een van de vele 100%Kringloopwinkels. Want daar is het in overvloed; voor de gelukkige brenger van oude spullen, voor iedereen die geluk vindt in hun werk bij de kringloop en voor de schatzoeker die nu gelukkig ook weer bij de kringloop terecht kan.

De kringloopbranche krijgt inmiddels een centrale rol in onze circulaire economie en draagt bij aan een steeds inclusievere samenleving. Maar naast het maatschappelijke belang, is het ook de plek waar mensen hun geluk kunnen vinden. Dit gebeurt als brenger, als medewerker of als koper, die elk in hun eigen rol geluk door- of teruggeven aan de ander. Zo blijkt het kringloopgeluk aanstekelijk te werken, want het vermenigvuldigt zich bij elke stap van het proces.

Vorig jaar was het ouderwetse schatzoeken door het winkelen op afspraak en beperkte toegang erg moeilijk. Men kwam doelgerichter naar de winkels en was vooral functioneel aan het shoppen geslagen. Het was een geluk bij een ongeluk dat daardoor de meeste kringloopbedrijven niet in zwaar weer terecht kwamen. Maar nu kunnen de echte liefhebbers eindelijk weer struinen, op zoek naar hun verborgen pareltjes. Want voor fanatiekelingen levert dat toch uiteindelijk het ultieme kringloopgeluk op.

Tijdens de Nationale Kringloopdag op zaterdag 2 oktober is er door het hele land van alles te beleven. In elke regio zijn er 100%Kringloopwinkels met ludieke acties en lokale activiteiten om het vinden van kringloopgeluk nóg makkelijker te maken. Denk daarbij aan veilingen, vintage kleding- en boekenmarkten, workshops en muzikaal entertainment. Kijk op de sociale media van onze GoudGoed winkels voor meer informatie per locatie.