Vaak zijn mensen verbaasd wanneer ze erachter komen dat er nog een enorm magazijn achter de winkel aan het Damsterdiep ligt. Verscholen tussen torens textiel en heftrucks zijn allerlei mensen hard aan het werk om al het textiel van de stad Groningen te verwerken. Een zware taak maar de werkvloer is een fijne en veilige plek. Hier zorgen projectleider Anita en werkbegeleider Nienke samen voor. Anita draait al 13 jaar mee bij GoudGoed en Nienke 8 jaar. Waar Anita zich vooral bezig houdt met het regelen van zaken achter de schermen zien we Nienke vaak op de werkvloer waar ze de werknemers begeleidt en een luisterend oor biedt.

Geen dag is hetzelfde bij de textielafdeling. Het sorteren van kleding gaat altijd door, want de acht kringloopwinkels van Stichting WerkPro, in de provincies Groningen en Friesland, moeten altijd worden bevoorraad. Maar Nienke en Anita streven ernaar om een sfeer te creëren die niet aanvoelt als een fabriek. Het draait allemaal om het creëren van een fijne werkplek waar een goede sfeer heerst. Er is ruimte voor een grapje maar ook voor hard werken. Die combinatie weten ze heel goed in balans te houden.

Wat maakt het werk zo leuk voor Nienke en Anita? Voor hen is het de voldoening van het zien groeien van een project dat niet alleen duurzaam is, maar ook een positieve impact heeft op de mensen die er werken. Het biedt structuur aan de medewerkers, stimuleert sociale contacten en is gewoon een fijne, veilige plek waar mensen even niet aan problemen van thuis hoeven te denken. Ze genieten van de diversiteit van hun werkzaamheden en het feit dat ze bijdragen aan een betere wereld. 🌍Twee vrouwen houden kleding vast in een sorteerruimte