Wie werken er op de textielafdeling van GoudGoed? Vandaag stellen we je voor aan Naira.

Bij GoudGoed voelt de 35-jarige Naira zich al acht jaar helemaal thuis. Geboren en getogen in Moskou, verliet ze op haar tiende samen met haar moeder en broer Rusland om naar Nederland te gaan.

Naira’s avontuur bij GoudGoed begon op een onverwachte manier. Met een taakstraf maakte ze voor het eerst kennis met de winkel. Haar nauwkeurigheid en vastberadenheid vielen al snel op, en ze werd gevraagd om na haar taakstraf terug te komen voor dagbesteding. Na een tijdje achter de kassa te hebben gestaan, werd ze gevraagd om naar de textielafdeling te gaan.
Nu werkt ze al een paar jaar op de textielafdeling, waar ze kleding nauwkeurig sorteert. Ze vindt het zelf ook interessant om te zien wat er allemaal gebeurt voordat kleding in de winkel hangt.

Voor Naira draait het niet alleen om aanwezig zijn op het werk, maar ook om wat je doet en hoe je bijdraagt. “Je kunt hier om allerlei redenen binnenkomen,” zegt ze, “maar het gaat erom wat je daarna doet en hoe lang je blijft.” Haar collega’s missen haar wanneer ze er niet is, wat haar betrokkenheid en waarde binnen het team benadrukt.Naast haar werk heeft Naira diverse ervaringen opgedaan, variĆ«rend van werken in een fabriek tot het zijn van een bloemist en het verzorgen van ouderen. Ze vond het mooi om te zien hoe dankbaar ouderen waren voor haar kleine inspanningen.

Ze vindt GoudGoed een fijne werkplek vanwege de sfeer en haar collega’s. Daarnaast zegt ze: “Als je thuis blijft zitten, word je er niet beter van, dus kun je maar beter je bed uitkomen.”