Vandaag geven we een beetje extra aandacht aan de mensen die zich inzetten voor GoudGoed. Onze geliefde vrijwilligers! Dankjewel voor jullie inzet, toewijding en gezelligheid!
Een vrijwilliger die al 13 jaar bij ons in dienst is, is Wart. In dit artikel beschrijft zij hoe ze het vrijwilligerswerk bij GoudGoed (Damsterdiep) ervaart.

Wart werkt al 13 jaar bij GoudGoed. Eerst in het magazijn maar al snel kwamen ze erachter dat ze veel beter tussen de klanten past.
Oorspronkelijk komt Wart uit Armenië. Daar werkte ze als verkoopster in een klein winkeltje. Later ging ze naar Nederland, waar ze uiteindelijk haar plek vond bij GoudGoed.

“Ik werk inderdaad al een behoorlijke tijd bij GoudGoed,” begint Wart. “Toen ik naar Nederland kwam, belandde ik eerst in Stadskanaal en werkte als verkoopster bij de Kruidvat. Later verhuisden we naar Groningen, waar de Sociale Dienst mij GoudGoed aanraadde. Ze zochten vrijwilligers, en omdat ik niet van stilzitten houd, leek het me een goede kans.”

Gevraagd naar wat haar specifiek aantrok tot het werk bij GoudGoed, legt Wart uit: “Bij GoudGoed voelde ik me meteen op mijn plek. In het begin werkte ik in het magazijn, waar ik ingebracht textiel sorteerde. Maar al snel ontdekten ze dat ik goed paste tussen de klanten. Ik kreeg de kans om achter de kassa te werken en mijn Nederlands te verbeteren. Het contact met klanten vind ik altijd al leuk, en hier kon ik dat combineren met het oefenen van de taal.”

Wart heeft hier veel gevarieerde taken, van kleding sorteren tot stagiaires inwerken en van meubels mooi neerzetten tot de kerstafdeling goed inrichten. “De variatie maakt mijn werk leuk. Maar het allerleukste vind ik het werken met kleding, het aankleden van paspoppen en het sorteren van kleding. Het geeft me veel voldoening.”

“In het begin sprak ik de Nederlandse taal nog niet zo goed, maar bij GoudGoed moest ik wel Nederlands praten. Dat was een goede motivatie en daardoor leerde ik het snel. Achter de kassa had ik de mogelijkheid om mijn Nederlands steeds beter te oefenen, en ik kon dat combineren met klantcontact. Het heeft me zeker geholpen in mijn dagelijkse leven hier.”

Wart beschouwt haar collega’s bij GoudGoed als een tweede familie. “Na al die jaren hebben we een hechte band opgebouwd. Veel mensen hier zijn sociaal, open en vriendelijk. Bij GoudGoed kun je gewoon jezelf zijn, en iedereen accepteert elkaar. Dat maakt het werken hier extra speciaal.”
Afsluitend moedigt Wart anderen aan om vrijwilligerswerk te overwegen bij GoudGoed: “Ik zou zeggen, doe het! GoudGoed is niet alleen een plek waar je kunt werken, maar ook waar je kunt groeien, leren en nieuwe mensen kunt ontmoeten. “